jump to navigation

Γ. Παπανδρέου: «Ή θα πάρουμε αποφάσεις τώρα ή πρέπει να εξηγούμε στα παιδιά μας αύριο γιατί δεν παίρνουν σύνταξη ή γιατί πρέπει να ασφαλίζονται ιδιωτικά» 04/07/2010

Posted by alexpireas in Πολιτική.
Tags:
trackback

Με συνέντευξη που έδωσε ο πρωθυπουργός και δημοσιεύεται σήμερα στη Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία δηλώνει πως «η υπερψήφιση του ασφαλιστικού έχει χαρακτήρα ψήφου ευθύνης απ’ όλους τους βουλευτές απέναντι στην ελληνική κοινωνία, αλλά και στις επόμενες γενιές».

Ακόμα ο Γιώργος Παπανδρέου εκφράζει εμπιστοσύνη απέναντι στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα πρέπει να το υπερψηφίσουν όλοι οι βουλευτές, ακόμα και αυτοί της αντιπολίτευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά «λειτουργούν σαν να επιθυμούν την παραμονή της χώρας μας στο τέλμα και την επιτήρηση».

Ρίχνει επίσης της ευθύνες που αναλογούν στην προηγούμενη κυβέρνηση καθώς αναφέρει πως η κυβέρνηση Καραμανλή «τίναξε όλο το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα στον αέρα και ο κόμπος έφτασε στο χτένι».

Ακόμα δείχνει πόσο σημαντική είναι για τη κυβέρνηση η υπερψήφιση του ασφαλιστικού λέγοντας «Ή θα πάρουμε αποφάσεις τώρα ή πρέπει να εξηγούμε στα παιδιά μας αύριο γιατί δεν παίρνουν σύνταξη ή γιατί πρέπει να ασφαλίζονται ιδιωτικά», τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο.

Όσον αφορά την αντισυνταγματική γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δηλώνει ότι η κυβέρνηση θα τη μελετήσει, αλλά επιμένει ότι η πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης είναι όλοι οι μισθωτοί να ασφαλίζονται σε ένα ασφαλιστικό ταμείο είτε εργάζονται στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα.

Για το θέμα των πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός είναι κατηγορηματικός και λέει εμφατικά «σε καμία περίπτωση. Το μόνο που μας απασχολεί όλους μας είναι η δουλειά μας, οι αλλαγές που πρέπει να κάνουμε στη χώρα, ώστε σύντομα να νιώσουν όλοι οι πολίτες σιγουριά και ασφάλεια.»

Όταν ρωτήθηκε για το εάν οι αλλαγές που εφαρμόζονται είναι πιο κοντά στη βαρβαρότητα παρά στο σοσιαλισμό του προεκλογικού διλλήματος «Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα», απαντάει πως «βαρβαρότητα είναι το σημείο στο οποίο βρέθηκε η χώρα μας στα τέλη του 2009. Ακόμη μεγαλύτερη βαρβαρότητα θα ζούσαμε αν δεν είχαμε κινηθεί αποφασιστικά για να βάλουμε τάξη σε ένα σύστημα που αιμορραγούσε από καιρό.»

Σε ερώτηση για το «λεφτά υπάρχουν» που είχε πει προεκλογικά αναφέρει ο Πρωθυπουργός «Λεφτά υπήρχαν, αλλά κατασπαταλήθηκαν στη διαφθορά, στην αδιαφάνεια, στο κομματικό κράτος, στις πελατειακές σπατάλες, στα κάθε λογής συμφέροντα. Λεφτά υπάρχουν, αλλά κληρονομήσαμε ένα κράτος που δεν φορολογούσε τον πραγματικό πλούτο, γιατί έκανε τα στραβά μάτια ή τα χάριζε εδώ κι εκεί, κάνοντας τα γλυκά μάτια σε κάθε λογής μικρά ή μεγάλα συμφέροντα».

Για ακόμα μια φορά εκφράζει την πεποίθηση του ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού θα πιάσουν τόπο. «Υπάρχει φως στο τούνελ. Αλλά πρέπει να πάρουμε όλοι πρωτοβουλία. Για να φύγουμε από επιτηρήσεις χρειάζεται να γίνει η Ελλάδα παραγωγική και όχι παρασιτική».

Ενώ για ακόμα μια φορά λέει πως δεν τον ενδιαφέρει από ποιον χώρο είναι οι εμπλεκόμενοι στα σκάνδαλα και ότι δεν θα χαριστούνε σε κανέναν. Συγκεκριμένα «Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου πίσω από ποια πολιτική σημαία κρύβονται αυτοί που ενέδωσαν στον πειρασμό της διαφθοράς. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν».

Advertisements

Σχόλια»

No comments yet — be the first.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: