jump to navigation

Γ. Παπανδρέου: «Αποφασίστε, αν υπάρχετε για να προστατεύετε εξαφανισμένους και μοιραίους για τη χώρα πρωθυπουργούς…» 08/07/2010

Posted by alexpireas in Πολιτική.
Tags:
trackback

Χτες από το βήμα της Βουλής ο Γ. Παπανδρέου μίλησε ακριβώς πριν αρχίσει η ονομαστική ψηφοφορία στο ασφαλιστικό, παρακάτω ακολουθεί μία περίληψη του τι είπε.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη συζήτηση περί παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση τη ψήφιση του ασφαλιστικού ανούσια, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν κινδυνεύει το ΠΑΣΟΚ ή η κυβέρνηση, αλλά το μέλλον των επόμενων γενεών».

Ακόμα ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Ν.Δ., λέγοντας «Είναι το πελατειακό κράτος, που γνωρίσαμε στην πιο ακραία εκδοχή του τα τελευταία χρόνια, που μας οδήγησε στις πρακτικές των ομολόγων, που τίναξαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία στον αέρα, και το οποίο οδήγησε στην απίστευτη λεηλασία του Δημόσιου Ταμείου, μέσω ενός οργίου πελατειακών διορισμών, με αποκορύφωμα, πρόσφατα – και παράδειγμα, διότι δεν είναι μόνο αυτό, είναι παντού δυστυχώς – τα θλιβερά φαινόμενα που αποκαλύφθηκαν με την υπόθεση «ΑΓΡΟΓΗ», αλλά και το ακόμη πιο θλιβερό και επικίνδυνο, ότι η σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας παρείχε και συνεχίζει να παρέχει πλήρη κάλυψη στα φαινόμενα αυτά.» Και συνέχισε ακόμα πιο σκληρά «Πραγματικά, αυτά τα φαινόμενα, εσείς τα πιστεύετε; Πραγματικά, αυτές τις πρακτικές, εσείς τις υιοθετείτε και σήμερα; Και σήμερα, μετά από την κρίση, την κρίση αυτή που πέρασε ο Ελληνικός λαός, για την οποία ευθύνεστε; Τον κίνδυνο να χρεοκοπήσουμε; Τον φόβο, το φάσμα της χρεοκοπίας; Ούτε μισή λέξη καταδίκης, ούτε μισή συγνώμη για τη λεηλασία και για την αδικία, απέναντι σε όσους δεν είχαν το μέσο, τα «κονέ». Και αυτό, γιατί απλούστατα φαίνεται ότι η ΝΔ δεν μετανιώνει. Δεν μετανιώνει!».

Ενώ το πιο δυνατό σημείο της επίθεσης του Πρωθυπουργού ήταν όταν είπε ότι ο κ. Σαμαράς καλύπτει το κ. Καραμανλή, συγκεκριμένα «Αποφασίστε, αν υπάρχετε για να προστατεύετε εξαφανισμένους και μοιραίους για τη χώρα πρωθυπουργούς, ή αν υπάρχετε για να είστε πράγματι χρήσιμοι για τον τόπο. Αποφασίστε, αν θέλετε να βοηθήσετε να αλλάξουμε την Ελλάδα, ή αν θα στηρίξετε τη συντήρηση, κάθε κατεστημένο, πρακτικές και αντιλήψεις, είτε με δεξιόστροφη, είτε με αριστερόστροφη δημαγωγία.»

Όσον αφορά τις αλλαγές στο ασφαλιστικό ο Πρωθυπουργός τόνισε πως δεν χρειαζόταν καμία τρόικα για να μας πει τα χάλια του ασφαλιστικού μας συστήματος. Μην ψάχνουμε για βαρβάρους.»

Έκανε αναλυτική αναφορά στις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο και εξήρε τη στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και αυτών της αντιπολίτευσης για τις προτάσεις που διατύπωσαν, και κάλεσε τους υπουργούς οικονομικών και εργασίας να τα λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν.

Αναγνωρίζοντας ότι τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση είναι δύσκολα και δυσάρεστα διαβεβαίωσε ότι το αύριο θα είναι καλύτερο.

« Όσο πιο γρήγορα βάλουμε τέλος στα κακώς κείμενα, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να ασχοληθούμε με τα θετικά αυτής της χώρας με την υιοθέτηση ενός διαφορετικού μοντέλου ανάπτυξης», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Τέλος, κάλεσε τους βουλευτές της Αντιπολίτευσης να υπερβούν τις κομματικές «υποχρεώσεις» και να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Advertisements

Σχόλια»

No comments yet — be the first.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: