jump to navigation

Σύσκεψη πραγματοποιείται σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών για τον προϋπολογισμό 25/08/2010

Posted by elenipass in Οικονομία.
Tags: ,
trackback

Σήμερα, Τετάρτη, πραγματοποιείται η σύσκεψη για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού υπό τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Στη σύσκεψη λαμβάνουν μέρος, ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, οι γγ Δ.Γεωργακόπουλος , Ηλ. Πλασκοβίτης, Δ. Σπινέλλης, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι.Καπελέρης και οι γενικοί διευθυντές.

Το βασικό της θέμα, η πορεία των εσόδων αλλά και τα όποια μέτρα πρέπει να ληφθούν για να εισπραχθούν τα έσοδα που ορίζονται από το Μνημόνιο χωρίς να παρουσιαστεί πρόβλημα στο ρυθμό μείωσης του ελλείμματος.

Όσο αφορά τα έσοδα παρατηρούνται τρεις κλάδοι που παρουσιάζουν υστέρηση σε σχέση μα τη προβλεπόμενη ροή: ο Φ.Π.Α., τα τέλη ταξινόμησης καινούριων αυτοκινήτων, και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης σε προϊόντα καπνού.

Τα μειωμένα έσοδα από τον Φ.Π.Α. φαίνεται να είναι αποτέλεσμα της μειωμένης κατανάλωσης αλλά και της μη απόδοσής του από πολλές επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Καθώς πολλές επιχειρήσεις, μην έχοντας άλλη πηγή εσόδων και με τις τράπεζες να μην τους δίνουν δάνεια κίνησης, παρακρατούν τον φόρο για να καλύψουν άλλες τους ανάγκες.

Το αποτέλεσμα που αναμένεται από τη σημερινή σύσκεψη είναι η πραγματοποίηση από το ΣΔΟΕ αλλά και τις εφορίες κύμα προσωρινών ελέγχων σε χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες για την διαπίστωση της απόδοσης του Φ.Π.Α., ή την επιβολή προστίμων.

Τέλος η αύξηση των εσόδων θα πραγματοποιηθεί και με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων από οφειλέτες που δεν ρυθμίζουν άμεσα τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους, ενώ οι μεγαλοοφειλέτες θα παρακολουθούνται στενά με ηλεκτρονικά μέσα και θα διενεργούνται έλεγχοι στις επιχειρήσεις τους.

Σχόλια»

No comments yet — be the first.

Σχολιάστε