jump to navigation

Σε κύκλωμα απατεώνων που «άρπαζαν» οικόπεδα και ακίνητα μέσω off shore εταιριών ήταν…. 27/09/2010

Posted by elenipass in Πολιτική.
Tags:
trackback

….δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, υπάλληλοι υποθηκοφυλακείων και τραπεζικοί υπάλληλοι, με την Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος να βρίσκεται στα ίχνη τους για μήνες.

Τις κατευθύνσεις των ενεργειών της αστυνομίας έχει από τις αρχές Σεπτεμβρίου ο εισαγγελέας εφετών κ. Ντογιάκος, ο οποίος έχει αναλάβει γενικά την έρευνα.

Τ α μέλη του κυκλώματος, το οποίο λειτουργεί από το 1997, είχαν συστήσει περίπου 200 off shore εταιρείες μέσω των οποίων ιδιοποιούνταν οικόπεδα και άλλα ακίνητα μεγάλης αξίας με τους εξής τρόπους:

-Με πλαστά έγγραφα παρουσίαζαν ότι άνθρωποι τα ακίνητα των οποίων έβγαιναν σε πλειστηριασμό από τις τράπεζες, χρωστούσαν μεγάλα ποσά σε δικηγόρους του κυκλώματος. Έτσι οι δικηγόροι φαίνονταν ως πρώτοι δικαιούχοι και κατάφερναν να πάρουν το ακίνητο

-Με το να παρουσιάζουν πλαστά έγγραφα χρησικτησίας με τα οποία αποκτούσαν στην κυριότητά τους ακίνητα που ανήκαν σε άλλους ανθρώπους

-Είχαν συστήσει εικονικές εταιρίες και έπαιρναν δάνεια από τράπεζες τα οποία ποτέ δεν αποπλήρωναν

-Εξέδιδαν πλαστά και εικονικά τιμολόγια ώστε να εμφανίζουν δραστηριότητα κάποιες από τις off shore εταιρίες τους

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές στην λίστα των ατόμων του κυκλώματος εμφανίζονται δεκάδες ονόματα, αλλά και ένα άτομο το οποίο ήταν μπλεγμένο και με το πρώτο παραδικαστικό κύκλωμα.

Τα τελευταία 24ωρα πραγματοποιήθηκαν κατ’ οίκον έρευνες σε σπίτια εμπλεκόμενων δικηγόρων, όπου και κατασχέθηκαν διάφορα πειστήρια. Μεταξύ αυτώ υπήρχε και ένας κατάλογος με ονόματα δικαστών δίπλα από τα οποία υπήρχαν παρατηρήσεις για τον τρόπο που δίκαζαν, το ήθος και τις αρχές τους.

Όλα αυτά θα εξεταστούν για να ολοκληρωθεί η δικογραφία και να ασκηθούν διώξεις.

Η αξία των ακινήτων και οι διαφυγόντες φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η έρευνα ξεκίνησε πριν από 13 μήνες με αφορμή μηνύσεις από τις τράπεζες που έχαναν τα κατασχεμένα ακίνητα. Ωστόσο, τα μέλη του κυκλώματος κατάφερναν να πετυχαίνουν ευνοϊκή για αυτούς έκβαση των υποθέσεων στα δικαστήρια.

Σχόλια»

No comments yet — be the first.

Σχολιάστε