jump to navigation

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.: «Δίκαιες οι διεκδικήσεις των καθηγητών, πρέπει να γίνουν οι πανελλαδικές» 09/05/2013

Posted by alexpireas in Χωρίς κατηγορία.
trackback

Ο τομέας Παιδείας της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία συμπαραστέκεται και αναγνωρίζει τις διεκδικήσεις των καθηγητών, θέτοντας όμως ως κόκκινη γραμμή την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων:

Συγκεκριμένα:

Ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ, σχετικά με την απεργία της ΟΛΜΕ.

Ως προοδευτικός χώρος στους κόλπους της νέας γενιάς μένουμε άφωνοι από την πρόθεση της ΟΛΜΕ να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις εν μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων. Κατανοούμε πλήρως τις τεράστιες αλλαγές που έχουν επέλθει στις εργασιακές σχέσεις, καθώς και τον κατακερματισμό των μισθολογικών αποδοχών των εκπαιδευτικών την τελευταία τριετία. Μάλιστα, ως νέοι άνθρωποι, έχουμε συμπαρασταθεί και συμπαραταχτεί έμπρακτα με τον αγώνα τους ουκ ολίγες φορές.

Παρόλα αυτά, την δεδομένη χρονική στιγμή, πιστεύουμε ότι οι καθηγητές δεν θα πρέπει να προχωρήσουν  σε  οποιασδήποτε κινητοποίησης κατά την διάρκεια των εισαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων και τους ζητούμε να βοηθήσουν για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.

Κανείς μας δεν εναντιώνεται στις δίκαιες διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών, όμως αν κάνουν πράξη τις απειλές τους την στιγμή που η κοινωνικοοικονομική κατάσταση της χώρας είναι οριακή, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να παρατείνουν το άγχος χιλιάδων υποψηφίων και των γονέων τους, για μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, να δυσχεράνουν την προσπάθεια τους και να οδηγήσουν σε ενδεχομένως ανεξέλεγκτες καταστάσεις κοινωνικού αυτοματισμού.

Σχόλια»

No comments yet — be the first.

Σχολιάστε